2013. szeptember 16., hétfő

Két sík







Valóság és mentális világ. Ez utóbbin nem az álomvilágot értem. Vannak emberek, akik mindkét világban aktívan részt vesznek. Mi a valóság?
Az a világ amelyben élünk. Amelyben mindennap
felébredünk, tesszük a dolgainkat, látunk, hallunk, tapintunk, érzékelünk. A mentális világ a gondolat által létrehozott világunk. Ezt mi teremtettük magunknak a gondolataink által. Azért nem nevezem álomvilágnak, mert ebben a világban a tudat jelen(ébren) van és aktívan részt vesz . Az álomvilágban nem, az a tudatunktól független. A két világot egymás mellett visszük, amíg lehet. Amíg nem fáj elviselhetetlenül, amíg örömet és új érzéseket ad. Tulajdonképpen abban is különböznek, hogy a valós világunkat kaptuk, a másikat mi alakítjuk. Az egyik szinte muszáj, korlátokkal teli, a másik a mentális világ, szabad, mindentől független.
Nos..melyik a jobb? Egyik sem. Mindkettő más.
Más és más érzelmeket produkál. A valós világ zordabb, fizikálisan is lehet fájdalmas, míg a másik világ érzékeny, gyengéd, lepkeszárnyú érintés.
Egy dolgot meg kell tanulni, én is megtanultam, kemény lecke volt. A mentális világunk miatt ne legyen lelkiismeret furdalásunk. Soha ne vetítsük egymásba a két világot, és egyik világ fájó érzéseit se vigyük át a másikba! Ha ez megtörténik, kiszakítjuk magunkból a mentális világot, és a léleknek utána nagyon nehéz lesz talpra állnia. Eluralkodik rajta az üresség, a lélekmagány:-(

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése