2013. szeptember 15., vasárnap

Az álomrész






Az álomrész


Az idő gyorsan telt, bár Mary úgy érezte, mintha nem lenne sem idő sem tér, mintha örökké léteznének a végtelenben vagy egy másik dimenzióban.
Red Rainbow, Vörös Szivárvány, a hajó, amely hűséges társa volt, amely mindig hazahozta kalandos útjairól. Bérbe adta Harris kapitánynak. Mary csak annyit kért, nagyon vigyázzon rá, mert még mindig sokat jelentett neki a hajó. Úgy érezte, a hajó része életének, és bizony lelke van. Szerette. Ahogyan a férfit is, akivel összekötötte az életét immár egy éve. És boldog vele. Kimondhatatlanul boldog. A férfi lelke másik fele, az egyetlen lélekpárja, önmagából  kiszakadt darabja. Szereti. Őrülten. Egész lényével. Tudta, hogy örökké szeretni fogja. Legyenek bárhol, bármikor, ők Egy-ek. Összetartoznak és tökéletes egységet alkotnak. Elmosolyodott. Hogy megszenvedett érte! Mennyi fájdalmat és mennyi könnyet kellett elviselnie. De megérte! Mert ilyen boldogság csak a mesében létezik. Ő valamiért szerencsés, hogy megtapasztalhatta a szeretetnek ezt a szintjét és a létezésnek ezt a formáját. Egy lassan lefolydogáló könnycseppet kitörölt a szeme sarkából- meghatódott.
Emlékek, képek tolultak agyába…a férfi, aki mégis él, és az övé lett.: Marc…. Hirtelen erős rúgást érzett szépen gömbölyödő hasa jobb oldalán. A baba mozgolódik. Mary elmosolyodott. Nem tudta, hogy fiú lesz-e vagy kislány, de elhatározta, mindenképpen szeretni fogja. Ez a gyermek a létezésük és a kettőjük négyzete, belőlük egy darab. Ő szíve mélyén fiút várt. Talán harcos természete miatt. Talán mert inkább ő is fiús típus volt, és a férfiakkal értette meg jobban magát. Gondoljunk csak a férfiakra, akikkel eddigi életútja során fontosabb kapcsolatba került: Blade kapitány, Gyl, aki váltságdíjat kért érte, Chris, Ethel, aki a barátja volt, és Marc. Marc, Marc, Marc! Istenem, annyira szeretem! Ha fiam lesz, az apja nevét kapja. Marc Jim Rowell. A Jime-et elhunyt nagyapja emlékére fogja adni neki. Ha lánya lesz, Patrícia Katalin lesz a  neve. Mindegy mi leszel, Kincsem! Csak egészséges legyél és gyönyörű!- beszélt Mary a pocaklakóhoz. A farm és az anyaság, na és Marc, teljes idejét, életét kitöltötte. Nem hiányzott neki senki és semmi. A kalózkodás és a tenger főleg nem! Már nem volt kiért kalandozzon. Marc az övé és szerelmük gyümölcsét hordja a szíve alatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése