2013. október 12., szombat

Negyedik szín.







Álmodó felébredt. Az álom véget ért. Nem találta a Mestert. De hisz az előbb még itt volt! Hova lett? De maga mellett az ágyban csak hűlt helyét találta. Az előbb még ölelte. Jólesőn. És olyan biztonságban érezte magát. Rájött, hogy álmodott. Csak álmodta az egészet. A férfi nem létezik. Ilyen férfi, mint a Mester nincs. Ajka legörbült, szeméből letörölt egy legördülő könnycseppet. A valóság fájdalmas volt. Hideget s ürességet érzett.


Lucifer és Ősanya beszélgettek. ősanya szomorú volt, és magányos. Hiába akarta megmondani ő a tutit, hiába volt okos nő, senki nem hallgatott rá.
Lucifer álruhát öltött, és elindult nőkre vadászni. De valahogy már nem elégítette ki ez a szerep. A szíve sebzett volt. Kis játéka visszafelé sült el, halálosan beleszeretett Ősanyába.
-Szeretlek! Mindig is szeretni foglak! Csak Téged!
Ősanya szomorúan ingatta a fejét. Szerette Lucifert, de nem férfiként. Elfogadta teljes valójában, mindig meghallgatta, ha hozzáfordult, de nem keltett vágyat benne.
-Tudod, hogy szeretlek én is! Barátként. Mindent elmondhatsz, bízhatsz bennem.
Mindenki szomorú volt. Álmodó, Lucifer és Ősanya is. Mindenkinek megvolt a saját bánata, a saját keresztje. Azt cipelték. Van akinek nehezebb volt, van akinek könnyebb.

Álmodónak fájt az üresség. Valójában boldog volt, de tudta, hiányzik neki valami. Valami, valaki aki betöltené sebzett lényét. Valaki, akivel újra tudna szárnyalni, könnyedén repülni.
Ősanya bánatában felkereste Álmodót. Nem szerették egymást. Nem bíztak egymásban és nem akartak közös úton járni. Mindketten hasonló, de mégis különböző egyének voltak. Álmodó figyelmesen hallgatta Ősanyát. Eleinte nem érzett semmit. De ahogy ráfókuszált teljesen ősanya lelkivilágára, megérezte a nő fájdalmát, bánatát és abban a pillanatban megsajnálta.
A Mester eltűnt. Legalábbis Álmodó számára. Nem látta többet, és nem hallotta magában bölcs szavait sem többé. Érdekes állapotok kezdtek el uralkodni.
Mindenki visszavonult a saját világába- gondolkodni.
Álmodó most is tanult valamit. A Mester olyan volt számára, mint Lucifernek Ősanya: Gyóntató...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése