2013. október 15., kedd

A kérés






A fiú is nagy tisztelője volt Osho-nak, aki a buddhizmus tanainak hirdetője volt. Gyakran olvasgatta a tanait, és nagy előszeretettel idézett tőle.
A lány is.  Egymástól messzire éltek. Nem ismerték egymást. Ebben az életben nem..de régebbről igen. Lelki társak voltak.  A lány lelke ösztönösen kereste a lélekpárját. Az egyetlent, akivel együtt született újra ide le a földre, és aki kiszakadt belőle.
Tudatosan élte a mindennapi életét, végezte a munkáját. Eljárt néha társasági rendezvényekre, de magányos óráiban gondolatai elkalandoztak. Hagyta őket. Hagy menjenek. Legyen végre benne teljes üresség. És a csendben hallani akarta a hangot(újra) magában. A hangot, aki mindig megmutatta neki az utat, hogy merre menjen tovább. Aki megóvta minden bajtól. Képes volt több jelet is kreálni, küldeni, hogy a lány ne kövesse el azokat a hibákat. Vezette őt. Önmagában csak Őrzőnek hívta. Mélyen magába nézett. Szüksége volt az őrzőjére. Aki meg is jelent neki, hatalmas barna szemeivel, melegen mosolyogva. A mosolya igent jelentett. Arra, hogy jó úton halad . Tegye amit tennie kell! A lány véletlen rátévedt a fiú weblapjára. Végig olvasta. Versek, képek.. Először a képek mögé nézett be. Egyedüllét, bánat, elnyomott fájdalom, amely még mindig az adott személyben él. Kísérte a múlt fájdalma. Megcsóválta a fejét..Tovább! Megtalálta a verseket. Imádta a verseket.  A versekkel annyi mindent ki lehet fejezni! Képeket lehet festeni velük. Érzelmeket adni, érzéseket generálni.
Hm..szépek voltak a  versek! Mélyek, kifejezőek, de ugyanakkor fájdalmasak is. A lány érezte a verseken át a fiú fájdalmát, kínzó magányát, reménytelen szomorúságát. Az első közös írásból tudták, hogy valami nem mindennapi dolog történik velük. Lelkük egymásba kapcsolódott. Csodálatos kapcsolat alakult ki köztük. Lelki kapcsolat...És írtak, mindketten. Szárnyaltak. A lány segítette a fiút. Leformázta és segített publikálni a fiú verses köteteit. A lány azt hitte, hogy a fiúban a lélekpárját találta meg. Az egyetlen, kiszakadt lélekdarabot. Tudták, hogy örökre érezni fogják egymást bárhová is sodorja őket az élet...mert bevésődtek egymásba, kitörölhetetlenül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése