2013. április 25., csütörtök

Mit takar(hat) a "Szeretlek" kifejezés?








Tegnap egyik ismerősömmel felmerült itt a téma, hogy mit is jelenthet a "Szeretlek" kifejezés egyénekre bontva? Mert ez a szó nem mindenkinek ugyanazt jelenti. Szerintem az egyik legszebb magyar szó a köszönöm mellett.
Viszont az tény, hogy ritkán mondjuk ki. Miért? Talán mert félünk, talán mert óvatosak vagyunk, talán mert elvesztette a valódi értelmét? Megkopott a szépsége? Lehet. A mai világban nem(nagyon) divat az udvarlás. Sajnos. Pedig kellene...mert szép és a nő csak ennek során érezheti Nőnek magát. Ha a férfi nem ront ajtóstól a házba, hanem szépen fokozatosan csábítja el a  nőt. Akkor lenne értelme, szépsége a kapcsolatoknak. És a "Szeretlek" szó is nagyobb szereppel bírna.
Nos, miért lehetséges az, hogy nincs szükség az udvarlásra? Mert a nők száma ötszöröse a férfiakénak. Így a fiúk könnyen válogatnak: Nem dőlsz? Nem baj, majd dől más- és ez sajnos így is van. Akkor minek koptassák a szájukat, meg használják az agyukat szép szavak formálására? Itt is tapasztalom a virtuális világban ezt a megnyilvánulást: Adsz képet vagy nem: Ha nem, akkor nem jövök többet, más szívesen ad. Mi ez ha nem zsarolás? Adjon más, Te akkor annyit is érsz, mint a hozzáállásod:DD
Szóval..a férfiak ritkábban és nehezen mondják ki ezt a szót, hogy szeretlek. Mi ennek az oka? Szerintük kimondani a gyengeség, az érzékenység, a nyálasság jele. Jobb mutatni a kemény fiút, és nem könnyezni- szerintük. De szerintem nem. A nőknek igen is kellenek a becézések, a líraiság, a gyengéd szavak. Erről eszembe jutott egy párbeszéd:
Nő: -Szeretsz?
Férfi: -Aha.
Nő.-Szeretsz?
Férfi:-Hát persze!
Nő: -Nem ezt kérdeztem:Szeretsz?
Férfi:-Ja, ja.
A nő felcsattan:- Nem igaz, hogy nem lehet kimondani azt a rohadt szót, hogy szeretlek!
Azon gondolkoztam, hogy azért nem, mert a férfiaknak mást jelent. A férfiak elvannak a saját világukban. Náluk a szeretlek azt jelenti, jól elvagyunk, jó a szex Veled, nem vagyok egyedül. De nekünk nőknek mást jelent. Jóval összetettebb: szeretlek, mert mellettem vagy, mert féltesz, mert bízhatok Benned, mert élvezem Veled a szeretkezést, mert meghalok a szenvedélyben általad, mert enyém vagy, mert érezlek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése