2012. december 1., szombat

Twilight- Alkonyat




Két tévécsatorna is sugározza ezt a négy részből álló a filmet, a HBO és az RTL. Csak három részét, mert a negyediket most adják a mozikban.
A vélemények a filmmel kapcsolatban eltérőek. Ahogyan több ember is mást gondol egy-egy adott témáról.
Vannak akik azt mondják- csodálatos.
Vannak akik számára "tök gáz", és vannak akiknek semleges. Vagyis egyszer meg lehet nézni- ezt vallják.
Általában arról írok, ami foglalkoztat. Vagy ha valamilyen gondolat bevésődik a tudatomba.
Persze, egyszerre több is nyomul, de megtanultam kiválasztani azt az egyet, amely az adott pillanatban a legfontosabb számomra.
Már néhány napja  a fiammal esténként ezt a filmsorozatot nézzük. A másodikat láttuk először, amely lenyűgözött. Azóta megnéztük az elsőt, és szép sorban mind a négyet.Már csak a negyedik rész második felvonása van hátra, így nincs még meg a teljes, végleges összképem az egészről.
Számomra(annak ellenére, hogy meseszerű) csodálatos. Engem nagyon megfogott a film mondanivalója, az emberi kapcsolatok, a kitartás, a romantika. Jó, most tegyük félre a misztikus lényeket(vámpírok, vérfarkasok, sok vér, bravúros ugrások), akkor a történet lényege mély érzelmeket tár fel. Érzelmeket amely magába foglalja a szerelmet, a kitartást, a törődést, az alárendelést, a haragot, a megbocsátást. És mindezt átszövi a romantika, az udvarlás.
Az udvarlás, amely a mai világban szinte nem létezik. Nem arról szól, hogy egy fiú megismer egy lányt, 10 perc múlva csók, este vagy másnap már jöhet a szex..és így tovább.
Hanem gyönyörűen levezeti, elénk tárja a romantikus udvarlást és a mindent elfogadó szerelmet, amely titokban minden nő álma.: legyen a férfi vámpír, angyal, vagy valóságos személy.

Akinek a véleménye erről a filmről "tök gáz"- arról a személyről az én véleményem is megvan- számomra ő egy érzéketlen, romantikátlan ember, és nem férfi!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése