2012. december 1., szombat

Ünnepvárás



A tél magába foglalja számomra a legszebb ünnepet, a Karácsonyt. Nem szeretem a telet, de talán a Karácsony enyhíti egy kicsit utálatomat eme évszak iránt.
A Karácsony. Lassan közeleg...már szinte mindenhol érezni a készülődést. Az áruházak zsúfolásig fel vannak töltve áruval. Ajándéktárgyak, karácsonyi dekoráció, fények, gyertyák, gömbök, csillogó -villogó díszek. Ez olyan szép! Olyan meseszerű. Mint ha egy másik világba kalauzolna el minket. Ahogyan rácsodálkozok a színekre, a fényekre, behunyt szemeim előtt megjelenik a feldíszített fa , a roskadásig megpakolt asztal, a feldíszített lakás és különféle illatok keveredése a fenyő illatával. A karácsonynak varázsa van. A Karácsony magában hordozza a szeretetet és a békét.
Vannak emberek, akik szerint ez képmutatás, csak a pénzről szól, üzlet és olyan, mint a többi nap.
Nos...sajnálom ezeket az embereket, mert ők nem érzik az ünnep varázsát.
A Karácsony a szeretetről, az összetartozásról, a családról, a békéről szól. Olyan meghitt az egész ünnep hangulata.
Lélekben már várom. Már kezdek gondolkozni azon, hogy kit mivel ajándékozzunk majd meg(persze nekem nem az számít), mit készítsek az ünnepre, mikor kezdjem el a nagytakarítást, hogy ragyogjon az egész ház.
Ránk nőkre óriási terhet ró a karácsony. Ugyanis 90%-ban a mi feladatunk, hogy minden rendben legyen az ünnepek alatt. De nem bánom, mert nagyon szeretem a Karácsonyt....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése