2012. december 20., csütörtök

"A felhők felett mindig süt a nap"



Talán kevesen tudják de létezik egy másik világ a felhők felett. Nem sűrűn adatik meg, hogy betekintést nyerjünk és egy kicsit belekóstoljunk ebbe a nyugodt és csodás környezetbe. A legtöbben a repülőből vagy hegymászás közben a csúcsról pillantják meg a felhők feletti világot.
De most nem kell utaznod, hogy te is lásd a pelyhes, fehér, gomolygó felhőket. Az  alábbi festői képeket a világ minden tájáról származó fotósok készítettek. A művészeknek sikerült olyan pillanatokat elkapni mint a csodás naplemente, a hajnal fényei, olykor túlvilági tájak, amelyektől eláll a lélegzeted.




Tegnap egyik ismerősöm megkért, hogy írjak erről az idézetről, ha lesz időm.
Időm az nem nagyon van, akik ismernek azok tudják miért. De! Itt a másik gondolat rögtön: időd arra van, amire szakítasz'- a többi csak körítés, kifogás. Ez így igaz. Gondoltam van szűk negyed órám, így írok erről a témáról.
A felhők felett mindig süt a nap. ...ezt többféleképpen értelmezhetjük.
Az első értelmezése a valós tartalom,a  fizikális megnyilvánulás, ahogy a képen is láthatjuk. És én is láttam repülőből a felhők feletti csodálatos világot. Bevallom, csodálatos, leírhatatlan élményt nyújtott...És hegymászáskor is. Amikor fent álltunk a hegy tetején, 1200méter magasan..alattunk a mélység, felettünk az égbolt..Mit mondjak? Olyan volt, mintha előttünk lenne a mindenség.
A másik értelmezése: borúra derű...én is szoktam használni vígasztalásképpen. Olyan, mintha azt mondanám: örökké nem eshet, fel a fejjel lesz ez még jobb is. Tulajdonképpen ez ilyen vigaszként nyújtott szöveg is lehet. A rossz után egyszer jó jön, a bánatot felváltja  az öröm, a halált az élet, a sötétséget a fény...Hiszem, hogy minden okkal történik. Most már tudom, hogy miért vagyunk, élünk itt a földön,,,és amit az élet nyújt elfogadom. Megpróbálok legjobb tudásom szerint cselekedni, és olykor már csak hagyom, hogy legyen....
Nem akarom, nem sürgetem, nem követelek, nem ítélek..csak hagyom, hogy legyen:-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése