2012. december 7., péntek

A dőlt betű




Csak a napokban figyeltem fel rá, hogy szinte mindig dőlt betűvel írok. Az életben nem, ott szépen állnak a betűim, mint a cövek, nem döntöm őket semerre. Középiskolás koromban volt egy rövid időszak, mikor divat volt dőlt betűkkel írni, de hamar leszoktam róla.
Azt is megfigyeltem, hogy itt szinte mindig 1-2 betűtípussal írok. Itt látszik meg, hogy hűséges, ragaszkodó ember vagyok, mert a betűtípusomhoz is ragaszkodok.
Akkor érzem jól magam, akkor olvasom vissza nagy kedvvel az írásomat, ha dőlt betűkkel van az írva.
Ma reggel elgondolkoztam azon, vajon mit jelenthet ez az állandó betűdöntés nálam?
Utána néztem. A betűk dőlhetnek jobbra vagy balra. Az enyémek jobbra dőlnek:



kisebb normál nagyobb
Álló, jobbra vagy balra dőlt?
 
 
A grafológia számtalan információval szolgálhat a személyiségedről. Írásképed elemzése olyan vonásaidról árulkodik, melyekkel esetleg te magad sem vagy tisztában. Írásod irányultsága - balra vagy jobbra dőlése, esetleg álló írásképed - jellemedről, normáidról, a világhoz való alkalmazkodásodról beszél. Természetesen önmagában kevés információval szolgál, jelentését kiegészítheti az írás sebessége, rugalmassága vagy a betűk áthúzása.

Jobbra dőlt betű - Szenvedély és spontaneitás

Ha jobbra döntöd az írásodat, ráadásul erőteljes, ritmikus mozdulatvezérléssel társítod, az közvetlenségedről, spontaneitásodról árulkodik. Az ösztöneid irányítanak, lobbanékonyság és szenvedélyesség jellemez, kimondottan extrovertált személyiség vagy.
Az esetek döntő többségében nehezen viseled, hogy nem az történik, amit te szeretnél, akár az is előfordulhat, hogy erős benned a birtoklási vágy.


Hm..ez mind igaz rám, itt. Ennyire kifejezi az írásom a jellememet? És vajon a valóságban mit jelent, ahogyan írok?

Semerre sem döntöd a betűidet? Akkor tudatos ember vagy, aki törekszik az egyensúlyra, a harmóniára. Jellemző rád az önállóság, illetve, hogy alaposan megfontolsz minden egyes döntést, ami hatással lehet az életedre.
Jelképesen - a testtartásra vetítve - az álló betűhöz egyenesség, szilárdság asszociálható: azaz a gerincesség, a következetesség, a kötelesség- és a felelősségtudat mind e forrásból fakad.
Ugyanakkor a meredek vonalaid az írásodban túlzott büszkeséget is sugározhatnak, tehát inkább távolságtartó, befelé forduló személyiség vagy.
Az álló írás az általános intelligenciát erősítő jegy, de csak az íráskép egészéből dönthető el, hogy mire használod fel a szellemi fölényedet: segítő vagy ártó szándék vezérel.

Érdekes. A valóságban pont ilyen vagyok:-))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése