2013. január 30., szerda

A magyar egészségügyi rendszer







Nem áll szándékomban bírálni az egészségügyet. Elfogadom ami van, még ha nem is vagyok vele tökéletesen elégedett. Csak egy velem megtörtént esetet mesélek el. Hosszú idő után kaptunk beutalót(mert ugye a legtöbb osztályra) már csak azzal lehet menni.Időpont, mert anélkül nem foglalkoznak a beteggel. Három órát nyugodtan végig ülni még egy felnőttnek is sok, nem hogy egy kamasz fiúnak.Pláne, ha a rendelés 09h-kor kezdődik, de az orvos, csak 10.30h-körül ér oda. De, örüljünk, hogy megjött egyáltalán! Mély sóhaj, halvány remény- mosoly, na, akkor legalább elkezdi. Igen. De nem az időpontosokkal, ha nem akiket betegszállító, vagy mentő hozott be. Várunk..én türelmesen...fiam már kezd ideges lenni. Szkanderozunk, hogy oldjam a gyerek feszültségét. A hajamat simogatja, fejét a vállamra hajtja. Szeret. Én is Őt. Végre! Meghalljuk a nevét, irány befelé. Vetkőzik. Bent a doki, akkor kezdjük. 
-Ott van a papíron, vagy mondjam én?- nézek a fiatal jóképű orvosra. Ő nem látott semmilyen papírt. Egyre jobb- gondolom magamban. Beszélek. Az orvos vizsgál..mosolyog. Én is, és beszélek. Látom fiam riadt arcát. 
-Héé, ne félj, nincs baj!- nyugtatom szemem fényét. Erre az orvos is kapcsol.
-Nincs baj, de röntgen. Nézzük az mit mutat. Át a kórházba, röntgen, majd vissza. megint várunk. Egy órát? Mire újra bemehetünk. Nem baj, igazolás, recept, kontroll- időpont, és mindjárt mehetünk. A doki mosolyog, kedves, tündéri..elköszönünk.Lifttel megyünk, hogy haladjunk már. Lent bevágunk egy somlóit, és egy capuccinót. Majd kit látunk? Fiam egyik tanárát, aki átvitt minket Békéscsabára. Felvettük a férjemet is, és irány egy közös családi pizzázás. Annak ellenére, hogy szétáztunk, meghitt pillanatokkal telt el ez a mai nap.

   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése