2013. január 17., csütörtök

Meddig tart a lelkesedésed?





Hm..egyáltalán mi is az lelkesedni valakiért vagy valamiért? Lelkesedni olyan dolgokért vagy személyért szoktunk, akire, amire nagyon vágyunk. Akarjuk, szeretnénk, ha  a miénk lenne, kell nekünk. Személy értelmében már más értelmet kap a kifejezés. Lelkesedek, nagyon  akarok, sóvárgok utána, azt akarom, hogy enyém legyen..mondjuk egy utazás, egy ékszer, egy cipő.
De miest megkapom, elérem, enyém lesz, már megszűnik a lelkesedés, mert átveszi helyét a birtoklás. Enyém lesz, a tulajdonomat képezi, használom. Mondjuk az utazást átélem, megélem.
Nem unom meg, mert szeretem, mert vágytam rá, mert akartam..csak már nem lelkesedek érte.
Tehát..mondhatjuk úgyis, hogy a lelkesedés egyfajta vonzás? Akarat? Tulajdonképpen igen. Ha rávetítjük egy személyre, meddig lehet lelkesedni valakiért? Ameddig meg nem kapjuk?
Nem hiszem. Szerintem a lelkesedés addig tart, amíg a felek életben tartják. Mint a tüzet. Ha nem tápláljuk, az utolsó parázs is kialszik. Ilyen ez a lelkesedés esetében is. Amíg ébren tartod..amíg törődsz vele..amíg élvezed, hogy veled van..és nem kóbászolsz mások után. Csak ő tölti ki minden gondolatodat. Várod..akarod, hogy veled legyen..figyelsz rá..ha ez megszűnik, a lelkesedés is kihal, ahogyan a tűz is kialszik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése