2013. január 8., kedd

Ölelkezzünk!



Igazán csodákra képes. Ha elég hosszú az ölelés és tiszta szeretet árad feléd a másik emberből hihetetlen gyógyuló folyamatok mehetnek végbe benned. Pl. megtanulsz újra bízni, tapasztalod, hogy szeretnek téged, de nincs kényszer, nincs mitől félni, és így előbb-utóbb minden ellenállás, védelem szertefoszlik és megnyílik a szív a szeretet felé - és akkor csak vagy, és érzed a másikat, ahogy a te szíved az övével találkozik és úgy érzed, hogy ismered őt valahonnan és ő is téged - már nem idegen. Rájössz, hogy bárkit, bármikor szerethetsz szabadon - csak úgy mert ő van, mert te vagy.
Egy bölcs ember mondta: Akit megölelnek, az önkéntelenül és majdhogynem minden ok nélkül boldog lesz. Ölelni és ölelve lenni. A bal kéz fent, a vállán, a jobb kéz az Ő bal karja alatt, a mellkasok egymáshoz simulnak. Milyen egyszerű és mégis milyen megfoghatatlan. Elszáll a gondolat, s csak a pillanat él. Jótékony légüres tér. Isteni extázis. A tündérek is mosolyognak ilyenkor körülöttünk. Október 15-én van az ölelés világnapja.
Első hallásra igencsak abszurd ötletnek hallatszik, mégis gondoljunk csak bele. Az ölelés az egyik legprofibb kifejező módja érzelmeinknek. Meg sem kell szólalnunk, egyszerűen a másik megérintésével kölcsönösen feltöltjük egymást szeretettel. Egy-egy ölelés során az agyban oxitocin szabadul fel, ami pedig feszültségoldó, és boldogság érzetet kelt. Egy ilyen nehéz, stresszes világban kinek ne lenne erre szüksége?

Az ölelés egészséges. Növeli a szervezet ellenálló képességét, oldja a feszültséget, elmulasztja a dühöt, keserűséget, búskomorságot. Jót tesz az álmatlanság ellen, felpezsdíti a vérkeringést. Megfiatalít, még sincs semmi kellemetlen mellékhatása, valóságos csodaszer. Teljesen természetes, életünk szerves része, mégis csínján bánunk vele. A pozitív érzelmek kimutatása a másik iránt ebben a rohanó világban háttérbe szorult, pedig tényleg nem vesz sok időt igénybe, és ettől jobban mennek dolgaink. Benne van minden: őszinteség, elfogadás, szeretet, békesség.

Mindezt a jót tartsuk szem előtt, és öleljük meg gyakran szeretteinket, barátainkat, akár még rászoruló távolabbi ismerőseinket is! Próbáljuk mindjobban beépíteni mindennapjainkba! Hátha tényleg szebb lesz az élet!


Öleljen már meg valaki!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése