2013. január 18., péntek

Az amulett




Anthony Taros felé tartott. Elvégre Mary azt mondta Tarosra megy. De mit akar ott csinálni? Olyan titokzatos ez a nő. De szeretem. Mindig is szerettem. Utolérem Taroson, utána visszamegyünk Angliába, összeházasodunk és lesznek gyermekeink. Gyermekeket akarok! És csak tőle. Veszünk egy birtokot és ott letelepedünk. Lesznek állataink: lovak, birkák, tyúkok..stb. És földünk. Gazdálkodni fogunk.
Mi van ha Mary nem erre vágyik?- szólalt meg a belső hangja. Mi van ha Mary utazni akar, más világokat is megismerni? Rákényszeríted az akaratodat? Nem hiszem, hogy utazni akarna. Utazott, kalandozott eleget. Marynek meg kell tapasztalnia az anyaság érzését. Rám vár mióta létezik! Végre megtaláltuk egymást, most már együtt maradunk. Örökké!- így gondolkozott magában.


Maryék elérték Taros szigetét. A térkép pontosan jelölte. Azt nem tudták, hogy milyen népek laknak itt. Nem számít! Csak ne emberevők legyenek! Ha békével megyünk, talán nem bántanak bennünket. A lényeg, hogy Anthony utolérjen. Pontosabban engem. Utána együtt megyünk tovább. De hova is? Ahova Ő akar menni. Az ő hazája lesz az én hazám is. Most már alárendelem magam neki és a szerelemnek. Elérték a partot, a hajó kikötött. Nagyon szép látvány fogadta őket. Fehér homokos part, pálmafák, meleg. Felsorakoztak a parton. Mary ment előre, utána a legénysége. Furcsa volt a csend. Senki nem fogadta őket. Madarak csiripeltek, majmok ugráltak a  fák lombjai között.
-Óvatosan menjünk! Nem tudhatjuk mi vár ránk! Óvatosan haladtak beljebb. Levélsuhogásra lettek figyelmesek. Körbevették őket. Bennszülöttek. Kifestett arcokkal. Lándzsát fogtak rájuk. Mary előrelépett.
-Mi békével jöttünk. Szeretnénk néhány napot itt tölteni a szigeten. Ha kell fizetünk is ezért. Arannyal, rummal, vagy amit akarnak. Meg kell várnunk egy másik hajót. Itt találkozunk. Utána tovább megyünk, nem akarunk rosszat. A bennszülöttek érdeklődéssel méregették őket. De nem szóltak. Mary újra próbálkozott. A nyakában lévő amulettet babrálta. Amely anno tökéletesen illett a templom zárjába amikor a pink ékkövet keresték.
-Hát jó, ha nem fogadnak szívesen, akkor elmegyünk. És megfordulni készült..Egy erős kar kapta el a karját. A törzsfőnök volt. Felemelte a nő állát. A szemébe nézett, majd ismeretlen nyelven megszólalt. A legénység csendben nézte, de résen voltak. Ha egyetlen ujjal hozzáér Maryhez, lőnek. Készek voltak meghalni a kapitányukért. A törzsfőnök a Mary nyakában lévő amuletthez nyúlt. Mary hátralépett, de az amulett a férfi kezében volt. A férfi nézte. Ujjaival végigsimította a medált, majd tekintete riadt lett. Megfordult, gyorsan hadarni kezdett valamit a törzs többi tagjának. Mindenki a földre borult. Fel sem mertek nézni.
Ajajj..gondolta Mary, bárcsak érteném! De nem tudom, mit miért tesznek. Ekkor egy férfi felállt a törzs tagjai közül és tört angollal el kezdett beszélni.
-Leborulunk előtted hatalmas istennő. Megtisztelsz, hogy a szolgálóiddal meglátogattál minket. Ez kiváltság számunkra, hogy személyesen láthatjuk Moant, a természet istennőjét. Szívesen látunk szerény kis földünkön, és minden parancsodat teljesítjük. Mary halványan elmosolyodott. Természet istennője? Na, még ezt sem mondta rám senki! Hát jó, legyek az számukra. Hogy is mondta? Moan? Sóhajt jelent. Újra elmosolyodott. Én valójában egy sóhaj vagyok, Marc sóhaja, Marc lelke, Marc része. Találó név. Mary intett a kezével, hogy álljanak fel. A legénység nem tudta, hogy most röhögjenek, vagy maradjanak csendben. Furcsa helyzet alakult ki. Mary megérintette a nyakában lévő amulettet.
-Csak néhány napot töltünk itt. Várunk valakit, valakiket. Egy hajót és a legénységét. Szeretném, ha étellel s itallal ellátnának bennünket és megfelelő szállást biztosítanának.
-Úgy lesz, ahogy óhajtja- hajolt meg felé a törzsfőnök. Majd intett, hogy kövessék. Mary most már biztonságban érezte magát, hála az amulettjének. Már többször az amulettje oldott meg problémás helyzeteket. Szép sorban követték a törzsfőnököt. Haladtak egyre beljebb a sziget belsejébe. Elhaladtak egy csodálatos oázis mellett. Mary csodálatosnak találta a szigetet. Élt és virult.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése