2012. november 1., csütörtök

Lottó ötös



Ki nem gondolt életében legalább egyszer arra, mi lenne ha megnyerné a  lottó ötöst? Én is egy-kétszer elgondolkodtam rajta. Már néhány éve ábrándoztunk együtt a családdal, mi lenne ha ilyen hatalmas pénzösszeghez jutnánk hirtelen? Miben változna meg az életünk?
Nos, férjem rögtön elköltözne innen, kifizetné a hitelünket, venne egy szuper kocsit és utazna. Persze, a rokonainak adna belőle.
Én nem így tennék. Először kifizetném a  hitelt. Utána adnék a  szeretteimnek, vennék a gyermekeimnek egy-egy lakást ahol szeretnének élni, jó kocsi- nálam nem elsődleges szempont. De utazni utaznék. Akkor eljutnék olyan országokba, helyekre, amelyekről most csak álmodozok: Egyiptom, Görögország, Spanyolország,Cuba, Párizs, és Amerika. Talán meglátogatnám hű barátomat Williamet, aki több mint nyolc hónapja szinte mindennap kitartóan ír nekem.
És egy részét a pénznek befektetném. Alapítanék egy könyvkiadót, és sokkal olcsóbban adnám ki a könyveket, mint az most Magyarországon lehetséges.
Utána megalapítanám a Book- Voice műsort, ahol az íróknak kellene felolvasni a számukra legszebb részletet a regényükből. Persze, lehetne használni zenei aláfestést is. Akiknél megfordulna  a zsűri, annak az írónak a könyvét kiadnák ingyenesen.
Ezek csak álmok, talán remények? Amíg élek itt e földön, remélek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése