2012. november 22., csütörtök

A Nő illata



Nő vagyok. Ízig-vérig nő. Bár volt aki eleinte ezt megkérdőjelezte, de az az ő dolga, hogy miért. Mindenki magánügye, hogy mit gondol, és mit hisz el a másikról anélkül, hogy ismerné. Ez már engem nem érdekel.
Szeretek nő lenni. Néha elgondolkoztam azon, vajon férfinek vagy nőnek lenni jobb dolog? Számomra nőnek. Igaz, hogy rajtunk jóval több felelősség van mint a férfiakon (gondoljunk csak a terhességre, a gyermeknevelésre, a háztartásra) de úgy érzem mi nők így vagyunk megalkotva, hogy képesek legyünk ezeket elviselni.
A nagybetűs nők szeretik az illatokat. Szeretik a szép ruhákat, a kiegészítőket, a sminket. Igényesek, ápoltak, olykor csábítóak, és tudják milyen helyzetben hogyan kell viselkedni egy férfivel.
Szeretem a  színeket. A színek kifejezik egyéniségünket, hangulatainkat, érzelmeinket és lelki beállítottságunkat. Ugyanúgy az illatok is. Kellenek az illatok. Nem csak a csábítás miatt, hanem a higiénia szempontjából is. Ahogy sok ruhám van, táskám, cipőm, bizsujaim, úgy parfümökből is mindig a rendelkezésemre áll 10-15 üveg. Nem ragaszkodok egyetlen illathoz, vagy márkához. A parfümökben szeretem a változatosságot. Hogy mikor milyet használok az a helytől, a hangulatomtól és a személytől is függ, hogy kivel találkozom. A munkahelyemen egy nem túl kihívó, kissé fűszeres parfümöt használok. Ha  a barátnőmmel találkozok, akkor  egy szinte elenyésző illatot.
Ha férfivel, akkor kissé erotikusabb illatot, és ha bevásárolni megyünk a férjemmel, akkor ami a kezembe kerül.
Van kedvenc márkám: Pretty Woman, Mexx, de szeretem a Today Tomorrow-t is. Mivel romantikus, álmodozós, mosolygós nő vagyok, így az édeskés, light-osabb illatot kedvelem.
Férfiaknál..nagyon szeretem ha az arcszesz mellé parfümöt is használnak. A kesernyés, kissé fanyar illatok hatnak erotikusan rám, beindítják lapuló vágyaimat.

Virágos
Olyan nők között népszerű, akik vozódnak a nőiesség klasszikus irányához, vagyis akik kedvelik a romantikus filmeket és ruhákat, visszafogottak és kifinomultak. Megjelenésük harmóniájára nagyon sokat adnak, akár katasztrófának is képesek néha megélni, ha valami épp nem tökéletes rajtuk. Nem kifejezetten szeretnek hivalkodni és a középpontban lenni, de családjukban szeretik nélkülözhetetlennek és a család összetartójának érezni magukat.

Szeretteik körében gondoskodók, általában kifejezetten háziasak, és elvárják ennek elismerését is. Ékszerekben soha nem vennének fel erőteljes, domináns darabokat, inkább a finom, kidolgozott, finoman díszített ékszereket szeretik. Imádják a romantikus nyaralásokat, ahol csendben, idilli környezetben lehetnek együtt párjukkal.

Marc Jacobs Daisy, Vera Wang Lovestruck

Fás

A fás illatok néhány jegyükben emlékeztetnek a férfi parfümökre. Így nem csoda, ha elsősorban fiúsabb típusú lányok körében elterjedt, hogy ilyen illatot fújnak magukra. A parfüm kedvelőire általában jellemző, hogy az aktív pihenést részesítik előnyben a nyugodt nyaralással szemben, imádják, ha mindig van valamilyen programjuk, és ha folyamatosan változnak a helyszínek körülöttük. A fás illat egyben a csábítás egyik jellegzetes illata, amit sokan különösen szórakozóhelyre választanak érzéki jellege miatt.

Esprit D'Oscar, Estée Lauder Sensuous Nude

Fűszeres

Erősen egzotikus illat. Viselőjére általában jellemző, hogy érdekli a távol-keleti kultúra, szeret jógázni és meditálni. Általában legkorábban 25-30 éves korban kezdik megszeretni a nők, mivel karakteres jellege miatt érett személyiség illik hozzá. Viselője finom, nem tolakodó, de magabiztos személyiség, aki hatékonyan tud kiállni igaza mellett.

Versense Versace, Coco Chanel

Púder illat

Finomságukat, ártatlanságukat, tisztaságukat hangsúlyozni szerető nők kedvenc parfümje. Előfordul, hogy éppen azért szeretnék ezt hangsúlyozni, mert valami traumán (például váláson) mentek épp át, és ennek lezárásaként jól esik ilyen hangulatú illatot érezni magukon. Kifejezetten elegáns illat, ami irodában, komolyabb vezetői pozícióban lévő nők kedvencévé válik, akik a hatalommal járó keménységet öszöntösen tompítani akarják vele.

NafNaf Fairy Juice, Naomi Campbell Naomagic

Gyümölcs illat

Jellemzően nyáron használjuk, frissességet, vidámságot kölcsönöz viselőjének. Leginkább azok választják, akik jellemzően vidámak, energikusak, és ezt személyiségük kiemelkedően fontos részének tartják. Egyben figyelemfelkeltő, finoman flörtölő típusok is szeretik, akik frissességükkel, vidámságukkal és lelkesedésükkel fegyverzik le a férfiakat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése