2012. november 4., vasárnap

Az a fránya fejfájás..



Tipikus női jelenség. Azt nem írnám, hogy betegség, bár a fejfájás mögött több betegség is meghúzódhat: pl. magas vérnyomás, cukorbetegség, fehérvérűség, veseelégtelenség, epe rendszertelen működése, csigolyakopások, nőgyógyászati elváltozások..stb.
Nos, én az enyémet néhány éve kivizsgáltattam. Egyik kiváltó oka  a csigolyakopás, mely a frontok változására fejfájással, szemfájással is párosul.
Frontérzékenység. Lehet valaki a hideg vagy a meleg frontra érzékeny. Nos, én kb.3 éve hidegfront érzékeny lettem. Nem tudom miért, de nem is érdekel.
Úgy vagyok vele, csak ettől nagyobb bajom ne legyen! Elfogadtam, megszoktam, megtanultam együtt élni vele. De néha elviselhetetlen. Néha nem bánnám, ha ilyenkor valaki fejbe lőne, hogy szűnjön meg ez az elviselhetetlen nyomás. Hogy mi segít ilyenkor? Egy nap alatt 2-3 szem cataflam. És estére elmúlik. Csak valami nyomott érzés marad utána.
Ma is így ébredtem. Szörnyű volt. Szinte csak vonszoltam magam. Ide is csak délután léptem be. És nem mosolyogtam annyit, mint amennyit szoktam.
De mire valók a barátok? Egy-két gyógypuszi , virtuál ölelések, és mindjárt felvonul a bágyadt mosoly az arcomon.
Van egy-két férfi ismerősöm is, aki ugyanígy szenved fejfájásban, mint én.
De náluk ritkábban fordul elő eme kínos jelenség.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése