2013. február 12., kedd

A tökéletes létezés








Egyik nap tudatosult bennem, hogy a gondolkodó emberek a tökéletesség állapotát, a Nihil-t, a semmit keresik. Egyetlen ilyen helyzet, szituáció létezik a földi életünkben, az orgazmus. Ez az egyetlen olyan állapot,amikor nem gondolkozunk, érzelmeink elnyomják az EGO-t, megszűnik a tudatos létezés, szinte másik dimenzióban vagyunk. Megszűnik számunkra a külvilág, nem számít kik vagyunk, miért élünk, csak létezünk. Ez a rövid pillanat betekintést enged a tökéletes létezés világába. Ez csodálatos, semmihez nem hasonlítható érzés. Felvetődött bennem a kérdés: ez lenne az élet értelme?


És itt a tudományos magyarázat:

 

Vannak pillanatok, néhány pillanat, egészen ritkán, amikor eltűnik az ego, mert olyan végtelenül megrészegülsz. A szerelemben megesik olykor; az orgazmusban megesik olykor.Orgazmus
Mély orgazmusban eltűnik a történelmed, a múltad elhomályosul, egyre haloványabbá és haloványabbá válik, majd eltűnik. Az orgazmusban nincs történeted, nincs múltad, nincs elméd, nincs önéletrajzod. Tökéletesen itt vagy, a mostban. Nem tudod, ki vagy, nincs identitásod. Abban a pillanatban nem működik az ego, innen ered az orgazmus öröme, ezért olyan üdítő, ezért fiatalodsz meg tőle. Ezért tesz olyan csendessé, olyan nyugodttá, olyan békéssé, olyan elégedetté. De újra megjelenik az ego, belép a múlt, és rátelepszik a jelenre. Megint a történeted kezd működni, te pedig megszűnsz működni. Az ego a történeted, nem a valóság. És ez az ellenséged; az ego az ellenség.
Mindenki számtalanszor eljut erre a pontra az életében, mert az élet körkörösen halad. Újra és újra eljutunk ugyanahhoz a ponthoz, de a félelem miatt elmenekülünk tőle. Máskülönben az ego hamisság.
Tulajdonképpen nagyon könnyen engedhetnénk meghalni, és igen nehéz életben tartani, mi mégis életben tartjuk, és azt hisszük, hogy ez a könnyebb.

Osho

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése