2012. július 26., csütörtök

Küzdelem






Az ostoba emberek irracionális viselkedésén én már nem lepődöm meg. Elvárásom egy majom felé nem lő túl az állat evolúciós korlátain, s épp ezért ostoba emberektől sem várok el racionális viselkedést. Tőlem se várjon el senki olyasmit, melyre nem vagyok képes, és akkor garantálom, hogy nem fogok csalódást okozni. Az értékeim ha átadom neked, attól még megmaradnak nekem is, ugyanis az ember valódi értékei nem az általa birtokolt tárgyakban mérhető, hanem az általa megszerzett tudásban, ahogy nálam is. Az empátia nem egy afrikai ország neve, és a tolerancia se egy új mosópor márka. Te pontosan annyit érsz, amennyire önmagad értékeled, s ne legyél szerény, hisz a szerénység oly álszent viselkedés, mely nem illik egy nemes emberi lényhez, kinek feladata a saját és környezetének életszinvonalának fejlesztése, s emellett önön szellemi erejének felismerése és azon erő bölcs felhasználása. Hidd el barátom, hogy te nagyobb hatással vagy a világra önmagad körül, mint a világ te-rád. Hogy mit akarok mindezzel mondani? Mindent de mégis semmit. Avagy pont azt, amit te értesz mindebből és pont úgy, ahogy te értelmezed."



:)))). Pont az ellenkezőjén nőttem fel. Édesanyám mindig azt súlykolta belém: Légy szerény és engedelmes. Nos, nem tartom magam szerénynek, de beképzeltnek sem. Mondjuk azt, nagyjából tudom mennyit érek, és büszke vagyok az értékeimre. Nem vagyok hívalkodó, de megválasztom a társaságomat. Kevés barátom van, de értük szinte mindent megteszek. Tudok szeretni, és elfogadni, befogadni a felém áramló szeretetet. Az, hogy néha megingok? Istenem, ember vagyok, és nem tökéletes. De hamar rájövök, hogy nem szabad, egyenesen kell tovább mennem. Nem tudom, hova visz az utam, és pontosan mi az életem célja, de aki kéri jöhet velem, és mutatom az utat. De! Itt no sex! Elfogadsz így vagy lépj tovább! Move on:DDDD

Hogy engedelmes vagyok-e? Talán. Nem minden esetben. Ha tudom, hogy igazam van, azért mindig kiállok bárkivel szemben. A győztes csatáim után nem érzek örömmámort, csak valami belső megnyugvást, fáradtságot. És harcolok. Mindig minden ellen: az érzelmeim, a józan ész, a környezetem..stb ellen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése