2012. február 17., péntek

Egyetlen villanás

Egész életemben ez volt minden keresésem célja: hogy hagyjam, hogy a szeretet gátak és korlátok nélkül megnyilvánuljon bennem, hogy kitöltse az üres helyeimet, hogy rávegyen, hogy táncoljak, mosolyogjak, értelmet adjak az életemnek, megvédjem a fiamat, kapcsolatba lépjek az éggel, a férfiakkal és a nőkkel, és mindenkivel, akiket a sors az utamba vet.



Mindenki vágyik a szeretetre,szerelemre.A két fogalom nem ugyanaz,bár sokan összetévesztik azokat.
A szerelem:


Szerelem...

Valójából mindenki mást gondol róla.
Sok ember hiszi, hogy ő már tapasztalta, azzal hogy egy nemrég megismert emberrel csókolózott.
Közben ez teljesen más mint egy gyorsan jött, s gyorsan távozott érzés.
Tudjátok, ez más, mint amit akárki megtapasztalhat.
Csak hónapok, akár évek múlva alakul ki.
Egy idő után csak azt veszed észre, hogy vele akarsz lenni.
Nem bírod ki nélküle, muszály, muszály vele lenned.
Valósággal éget, s nem tudsz ellene mit tenni.
Lehet hogy azt hiszed találtál valakit, de nem lehetsz benne biztos.

Csak akkor szerethetsz valakit igazán, szívből, ha:
-Nem bírsz ki nélküle, alig pár percet
-Ajkaid önszántukból is csókra nyillanak, mégha te ezt nem is akarod.
-Vele akarsz lenni, kívánod
-Belülről éget valami, nem bírod, egy idő után muszály megölelned, megcsókolnod.
-Vagy egyszerűen csak nem tudsz nélküle élni.

Sokak hisznek az úgy nevezett első pillantásból jött szerelemben, hogy úgy fogalmazzak. Én egyike vagyok azoknak, kik ezt ellenzik.
Jó lehet hogy beleszeret idő után abba az emberbe.
De ha úgy vesszük, meglát valaki az utcán egy csinos nőt/ helyes pasit, s azt hiszi hogy egyből beleszeret, nem de bár?
Szóval ez szerintem nem lehetséges...

Sok ember, főleg a mai tinik, annyira bele is élik magukat, hogy sajnos túl hamar jutnak el a közösüléshez...
Már olyat is hallani hogy valaki túl korán szült.
Csak egy javaslat, lehet hogy valami nagyon éget, de minimum a 16 éves kort várd meg, bár még az is fiatal, főleg a gyermek vállaláshoz...

Bár.. tulajdon képpen, -visszatérva a fogalmához- ezt szavakban nem is igazán lehet elmagyarázni, mi is ez, ahoz meg kell tapasztalnia az embernek.
Egyszer mindenki érezheti, ha jól keveri a paklit.




Osho, indiai misztikus szerint, a szerelem egy csodás dolog. Addig, amíg kapcsolódásban tart, s nem kapcsolatban. Felfogása szerint a szerelemnek áradnia kellene egy adott személy felé, amíg az életben úgy hozza, de holnap nyugodtan áramolhat egy másik személy felé, kötelezettségek nélkül. Szerinte, mindenkinek ezt kellene csinálnia, és így mindenki boldog lehetne.


A kapcsolatot elítéli, mert az berögzült, a múltra épít: Tegnap szerelmes voltam beléd. De – mondja Osho – az tegnap volt! Ma már lehet hogy elmúlt az érzés, miért folytassák hát a kapcsolatot. Elítéli ezt mint egyfajta rabszolgaságot.


A kapcsolódást preferálja, melyhez azonban bátorságra van szükség.


Tehát a szerelem saját szavaimmal,egy eufórikus állapot,amikor az egyén mindent lila ködön át lát.Boldog,mert van egy ember,akit csodál,elfogad,keres magában-vagyis szereti.De ebben az állapotban csak az egyén pozitív énjét látja,kimaradnak a negatív tulajdonságok.Majd az érzés elillanása után fény derülhet azokra is,mert minden embernek van jó és rossz oldala.Tökéletes ember nem létezik!



A szerelemet nem lehet szavakba önteni,az egy olyan csodálatos és egyben fájdalmas érzés amit ott bent a szívedben élsz meg.
Ott születik meg,és ott is ér véget.
A szerelemnek ne a fogalmát próbáljuk leírni,hanem érezzük és éljünk vele.
 Szeretni annyi, mint mások boldogságában lelni meg a magunk boldogságát.
A szerelem jelentkezése jól ismert testi jelekkel (izgatottság, pirulás, tenyerek izzadása, szaporább szívdobbanás) és eufóriás lelkiállapottal jár együtt. Jellemző a túláradó lelkesültség-boldogság, szokatlan viselkedés: még azoknak is fütyülni-dalolni van kedvük, akik különben nem szoktak, vagy nem tudnak. Az újabb kutatások szerint mindezekért a szerelem-hormon a felelős, amely az agyban termelődik és kémiailag feniletilaminnak felel meg. (A feniletilamin az amfetaminok csoportjába tartozik és e vegyületcsoport közismerten eufóriát okoz.) A szerelem különlegesen magas hőfokú érzelmi lángolása egy idő után takaréklángra állítódik. Jellemzőbb az, hogy a lángoló szerelmet a sokak által nehezen viselt megszokás váltja fel. A megszokásba nehezen beletörődőknek komolyan szembe kell nézniük az új kapcsolatok kihívásával. Fontos feladat megtanulni a jó társkapcsolatok fenntartását a lángoló szerelem utáni korszakban is. Az újabb kutatások valószínűsítették a hűség-hormon létét is. A hűség-hormon endorfinszármazék és az agyban termelődik. A párkapcsolat stabilizációját a hűség-hormon elősegíti a biztonságérzet, a nyugalom, az emberi harmónia igényének kielégítésével. A közös gyermekek is bizonyosan erősítik a hűség-hormon hatását. A szerelem tehát az emberi élet legfontosabb boldogságforrása, éppen ezért érdemes megvárni az "igazit", hogy két ember egymásra találásának és teljes megismerésének minden szépségét megismerhessétek.



És akkor a történet.

18éves voltam,mikor rájöttem az ablak párkánya hajlítható.Unalmas óráimat néha azzal töltöttem,hogy felhúztam az ablakpárkányt,kihajoltam rajta,és kezemmel pisztolyt formálva lövöldöztem az ablak alatt elhaladó emberekre.
Egyik ilyen alkalommal,az arra sétáló hölgyre lőttem rá,aki eljátszotta a történetet.Tél volt.Hasra vágta magát a hóban,színlelve,hogy a golyó eltalálta,és ő meghalt.Gyorsan kicsúsztam az ablakrésben,a lányhoz sietve.De mire a helyszínre értem,már csak egy cetlit találtam,rajta a nő telefonszámával.Nos...ma volt az áldozattal a házassági évfordulónk:-)))






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése