2014. február 24., hétfő

"Taníts engem"






"Taníts engem"

Hm..ilyet sem kértek még tőlem! Bevallom a kérdés meglepett. Mivel szeretnék a hozzám forduló embereknek eleget tenni- rábólintottam. Bár az idő a legnagyobb ellenségem, de valahonnan majd csak elveszek. Tanítsam..igen..mire is? Szeretni, hinni , változni? Azt hiszem ezek a legnehezebb dolgok. De az már jó, ha az egyén felismeri magában a hibákat, s változtatni is szeretne azokon. Egyfajta önkontroll. Szeretetet tudok adni amennyiben a másik fél is nyitott erre, s ugyanúgy viszonyul hozzám(adok- kapok elmélet). De a szeretet szót ne keverjük össze a szerelemmel, a birtoklással, a kisajátítással és a szeretkezéssel. Mert annyiféle szeretet van: testvéri, baráti, plátói, szülői, gyermeki, lelki, testi..stb. Ha én azt mondom valakinek szeretlek, az nálam nem azt jelenti, hogy szexelni akarok Veled, vágyom Rád testileg..stb. Azt jelenti, kötődök Hozzád, jó hogy vagy, valami megfogott Benned, érezlek, szeretem a lényedet, a gondolataidat- s ezt bizony szinte senki nem érti meg.
Valaki azt mondta nekem: "Bennem vagy, érezni akarom a lelkedet".
Közben találkozik mindenféle nőkkel(gondolom testi kapcsolat miatt is), kiírja, hogy ne játszanak az érzelmeivel..stb.
Akkor..mi a jó büdös fenét akar tőlem? Neee' Az ilyen illetők hagyjanak! Én nem egy vad vagyok, akit le kell vadászni, hanem az a nemes vad vagyok, akit soha nem vadászol le!
Visszatérve a tanításra, megpróbálom. Csak a baj az, hogy az illető nem hisz a lélek létezésében, pedig az én tanításom arra épül: szeretni lélekkel könnyedén, odaadón, befogadón, elvárások nélkül.
A másik probléma, taszítom Őt. S ezt érzem én is, és nem tudatosan teszem. Valahogy a lelkem, az Őrzőm tiltakozik ellene. Nehéz küzdelem lesz. Azt hiszem mélyen magamba kell nézzek, tudom, a csendben ott lesz a válasz mélyen magamban....

Varga Patrícia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése