2014. október 8., szerda

Vajon létezik?





Vajon létezik?


Vajon létezik a szerelem? Ha igen, kinek mit jelent? Vajon tényleg az, amit a szó takar? Szeretet, vágy, gondolatnélküliség, érintés, egybeolvadás, szeretkezés, lila köd?
A szerelmet oly sokan keresik.S oly sokan össze is tévesztik, valami más, hozzá hasonló érzéssel. Általános magyarázat nincs rá. A szerelem mindenkinek mást jelent. Van akinek az elérhetetlen nagy ideált, van akinek a mellette élő társát, van akinek egy múzsát, s van akinek egy önmaga által felépített álomkép testesíti meg a szerelmet, van akinek az éppen aktuális szexpartnere..stb.
Mint láthatjuk, oly sokféle képet, elgondolást társíthatnak a szerelem fogalmához. Ha meglátok valakit s a hangom elakad, lábam remeg, szívem hangosabban ver, szerelmes vagyok belé? Mindig vele akarok lenni, ő tölti ki minden gondolatomat, szeretnék fizikálisan is együtt lenni, szeretkezni vele..Igen, ezek a szerelem előjelei, megnyilvánulásai. De akkor, ha mindezt megkapjuk, birtokoltuk,a miénk volt, akkor miért szokjuk meg? Miért múlnak el ezek a varázslatos érzések? Mert az élet körülöttünk állandóan változik, s benne mi magunk is. Az ember akarva- akaratlanul vágyik a változásra, a másra...Így van ez a szerelemmel is. Megkapjuk, megízleljük milyen, megszokjuk, és már valami másra vágyunk.
A Szerelem nekem a MIndent jelenti. Nem csak a fentiekben felsorolt megnyilvánulásokat, hanem gondolatban hozzá társítottam az örökké fogalmát, hogy sose múljon el, ne alakuljon át. De ez képtelenség, pont a változások miatt. Ezért a szerelem (ilyen formában) itt a földön nem létezik. Mi van helyette? Szerelem- fuvallat, suhanó szerelem- felhő, könnyed szerelem köpeny, szerelem- sóhaj..stb...olyan dolgok, amelyek megérintenek, de tovább haladnak. Az emberek képesek a szerelmet rávetíteni valami másra. Pl. a vágyra, a szenvedélyre, a szeretetre. De ahogyan a szerelem is egy összetett fogalom, a szeretet még összetettebb létező érzelem. A szeretetből indul ki, alakul, képződik minden. Akármilyen hihetetlen, de még a gyűlölet is. A szeretet minden érzés felett áll, örök létező s Istentől, Istenből ered. Isten maga a végtelen, kifogyhatatlan szeretet.
Ha megvizsgáljuk magát a leírt szót, Szer- elem, Szer, szeretet, a szeretet valamin történő elhelyezkedése, elem- rész, tartozékok, a szer a külső kör, mely magába foglalja , átöleli az elemeket, részeket.
Vagyis a Szeretet, magába foglalja a szerelmet, s a szerelem összetevőit, amelyek az elemek: vágy, érintés, egybeolvadás, illúzió, képzelet, egyesülés, gondolat...stb....
Varga Patrícia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése